Cevizli Kabak Tarator- Kabak Mezesi Tarifi
Kabak Tarator Tarifi |
Kabak Mezesi Nasıl Yapılır
Kabak Tarator
Merhabalar,
Kabağın her türlü yemeğini ve mezesini çok severim. Cevizli Kabak Tarator deniz mahsullerinin, et yemeklerinin yanında ikram edebileceğiniz kolay ve pratik bir mezedir.
Kabağın içerdiği vitamin,mineral ve besinlerin sağlık açısından bir çok faydaları vardır.Kabak kilo vermek isteyenler için tercih edilen besinlerin başında gelir, çünkü zayıflamayı kolaylaştırır. Kalp sağlığına faydalı olan kabak, kanseri önleyici özelliği vardır. Kabağın bu kadar faydasından sonra tarifimi verebilirim.
- Havuç Tarator tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.
- Kabak Yemeği Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Patatesli Kabak Mücveri Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Rus Salatası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Salata meze tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Kuru Domates Mezesi Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
Cevizli Kabak Tarator İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Süslemek için kıyılmış dereotu
- Tuz
- Kabakları yıkayıp rendeliyoruz. Ben kabuklarını soymadan rendeliyorum.
- Yağı tavada kızdırıp kabaklar suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Cevizleri de ilave edip soğumaya bırakın.
- Süzme yoğurdu geniş bir kaseye alıp rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve az da su ekleyip çırparak pürüzsüz kıvama getirin.
- Soğuyan kabaklarla yoğurdu iyice karıştırın.
- Servis edeceğiniz tabağa alıp kaşıkla şekil verebilirsiniz. Kıyılmış dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Kabak Tarator tarifi |
Kabak Tarator
Kabaklı Yoğurtlu Meze Tarifi
Yorumlar
Yorum Gönder
Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler