Zeytinyağli Pırasa Tarifi

Pırasa nasıl pişirilir
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Pırasa Yemeği
zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Merhabalar,
 Pırasa tüketim grafiği çok yüksek ve dünyanın en popüler besin kaynaklarından bir tanesidir. Pırasa son derece besleyici, ucuz ve sağlık açısından çok faydalıdır. Pırasa lif açısından çok zengindir. A, E, K vitaminleri içerir. Potasyum, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, manganezin yanında vücut açısından hayati önem taşıyan mineral ve bileşenler içerir. Ayrıca vücudun temizlenmesini sağlar ve cilde parlak bir görünüm sağlar.

Pırasayı bütün bir yıl boyunca bulmamız mümkündür. Pırasa bazı insanlar tarafından sevilmese de benim gibi bazıları da her türlü yemeğini severek yerler. Bu yüzden hemen tarifime geçmek istiyorum.

  • Kabak Yemeği Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Cevizli Havuç Tarator Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Pırasa Köftesi Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Fırında Kabak Dizme Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Pırasalı Tuzlu Kek tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz

 Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
  • Yarım kilo pırasa
  • 3 orta boy havuç(ben bol havuçlu seviyorum)
  • Yarım kahve fincanı pirinç
  • 1 küçük çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Büyük bir limonun yarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 ceviz büyüklüğünde kereviz
  • Tuz
 Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır
  • Pırasaları yıkayıp verevine 4 santim uzunluğunda doğrayın ve bol suda yıkayın. Yeşil yapraklarının taze kısımlarını da doğrayın.
  • Havuçları yıkayıp soyun ve verevine ince ince doğrayın.
  • Kerevizi yıkayıp soyun, taze, yeşil saplarını da ayıklayın. Kerevizi soyduktan sonra kararmaması için limonla ovun. Küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Zeytin yağını düdüklü tencereye alın ve kızdırın. Havuçları atıp yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Yumuşayan havuçlara pırasayı, kerevizi, sarımsakları ilave edip iyice kavurun.
  • Kavrulan Pırasalara pirinci, yarım limon suyunu, şekerini ve tuzunu ilave edin. 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurun ve suyunu ilave edin.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Buharı çıktıktan sonra (eski tip düdüklü tencerede) 10 dakika pişirin.
  • Zeytinyağlı pırasa yemeğiniz soğuduktan sonra servis tabağına alıp maydanoz ve limon parçacıklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Pırasa Tarifi

Yorumlar

Popüler Yayınlar