Zeytinyagli Şevketi Bostan Kenker Nasil Pisirilir?

Etsiz Şevketi Bostan Tarifi
Kenker Nasıl Pişirilir
Şevketi Bostan Yemeği Tarifi
zeytinyağlı şevketi bostan tarifi

Ege mutfağının bilinen lezzetler indendir.Semt pazarlarında temizlenmiş ve ayıklanmış olarak bulabilirsiniz.
Şevketi Bostanın faydaları çoktur.
Özellikle böbrek taşlarını düşürmesiyle ön plana çıkmıştır. Sindirim ve safra salgılarını artırır. Hemoroid Ve ishali iyileştirmekte etkili olur.
Bir özelliğinde iştahsızlıktan yakınanlar için iştah arttırıcı özelliği bulunmaz bir nimettir. 
Zeytinyağlı Şevketi Bostanı ilk defa yaptım, lezzetini çok merak ediyordum tek kelime ile özetlemek gerekirse ''bayıldım'', mutlaka denenmesi gereken nefis aromalı bir bitki.

Bodrumda şevketi bostana kenker derler kenker'in sap kısımlarında dolma, dikenli kısımlarından ise yemeğini yaparlar etli yapılabileceği gibi zeytinyağlı olarak da yapabilirsiniz.
Kenker bir çeşit dikendir, ilginç değil mi bu kadar lezzetli bir bitkinin diken olabileceği insanın aklına gelmez ama doğanın nimetleri nereden ne geleceği belli olmuyor.
Zeytinyağlı Kenker tarifine geçmeden hemen önce bir kaç tarifimi de hatırlatayım ki bilginiz olsun,
  • Kuzu Etli Şevketi Bostan tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kıymalı Karhanabar yemeği tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Şevketi Bostan Tariflerine Ve Benzer Yemek Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sebze Yemeği Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
Zeytinyağlı şevketi Bostan İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo Şevketi bostan
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • yarım limonun suyu


Zeytinyağlı Şevketi Bostan Tarifi
Kenker Nasıl Pişirilir?

  • Şevketi Bostan genellikle ayıklanmış olarak satılır. Yine de kaba dikenli yapraklarını ayıklamak gerekir.
  • Bol suda bekletip 3-4 defa yıkamak gerekir. Beyaz kısımlarını uzun parmak kalınlığında, şeritler şeklinde doğruyoruz.
  • Düdüklü tencerede yemeklik doğradığımız soğanı hafif kavuruyoruz. Üzerine Şevketi Bostanı, sarımsağı ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. 
  • Üzerini hafif örtecek kadar su koyup kaynatıyoruz. 
  • Un ve limon suyundan sos hazırlıyoruz, yemeğin suyundan biraz alıp sosumuzu iyice çırpıp tencereye ekleyin. 
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 35-40 dk pişiriyoruz. (klasik düdüklüde)
  • Kokusu ve lezzetiyle muhteşem bir yemek Şevketi Bostan . 
Afiyet olsun...
şevketi bostan tarifi

Popüler tariflerden seçmeler;
  • Mayalı kolay poğaça tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kıymalı pide tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Un helvası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Brokoli çorbası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sade açma tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Muhallebili Kedi Dili Tatlısı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Fırında Somon Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ispanaklı Gül böreği tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sokak simidi tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kolay Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Nar Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Poğaça tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Pamuk Poğaça Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Çıtır Börek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Magnolia pudding tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ayva Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz

Yorumlar

  1. Hiç denemediğim bir tarif bu, tanışmış olduk:) ellerinize sağlık:)
    Ben de sayfama beklerim sizi...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler

Popüler Yayınlar